Header Kristien

Een zwembad voor Gust

Kenneth springt bij in woonzorgcentrum Het Heiveld.

Groene zorg

Eline is sinds 2012 ergotherapeute in woonzorgcentrum Het Heiveld. Ze werkt er het project Groene Zorg uit. Samen met vrijwilligers uit de buurt en het zorgpersoneel staan de bewoners mee in voor het onderhoud van de moestuin, het insectenhotel, zorgvarkentje Gust en de zorgkippen.

Van het design museum naar het woonzorgcentrum 

Nu de vrijwilligers er uit voorzorg even niet zijn en het zorgpersoneel zijn handen vol heeft, schiet collega Kenneth te hulp. Hij was door de coronacrisis tijdelijk werkloos na een opdracht in het design museum en de opstart van een nieuwe opdracht voor Facility Management.

Eline: 'Ons project groene zorg heeft een positief effect op de bewoners van Het Heiveld. Ze komen meer buiten, er is altijd een gespreksonderwerp, en het stimuleert contacten met mensen uit de buurt en met bewoners van andere afdelingen.

Onze bewoners helpen normaalgezien bij de verzorging van de dieren en het onderhoud van de moestuin. Maar dat lukt momenteel even niet… De vrijwilligers zijn er niet en het zorgpersoneel heeft zijn handen vol.'

Een opsteker voor de bewoners

Eline: 'Bij het begin van de crisis is er het voorstel gekomen vanuit de Mobiele Ploeg om Kenneth te laten starten, daar waren wij heel blij mee. Met Kenneths hulp zullen we ook groenten hebben deze zomer, en dat is ook een opsteker voor de bewoners. 

Kenneth nam onder andere het insectenhotel onder handen, we zien al extra bedrijvigheid in het insectenhotel, bijen nestelen zich in de gaatjes, hij heeft ook de moestuinbakken zaaiklaar gezet, een zwembadje gegraven voor Gust zodat hij modderbadjes kan nemen, en compostbakken geplaatst.'

Geitenweide

Eline: 'Onze plannen om te starten met een zorgboerderij, stonden eventjes op de helling. Maar met Kenneths hulp zijn we toch van start kunnen gaan met de voorbereidingen. We hebben al een zorgvarkentje en zorgkippen, nu is Kenneth alles aan het klaarmaken om de geitenweide tegen de zomer af te hebben. De bewoners kijken ernaar uit terug de tuin in te gaan en tegen de zomer te genieten van het mooi weer en het groen en de dieren.