Gent Beige

Financieel consulent (m/v/x)

Mobiele Ploeg bij Departement HR

De Mobiele Ploeg wordt organisatiebreed ingezet om tijdelijke personeelsbehoeften bij Stad en OCMW op te vangen. Deze personeelsbehoeften worden veroorzaakt door een onverwachte en tijdelijke vermeerdering van werk, als een collega tijdelijk vervangen moet worden, bij een piek in werkbelasting of om een lopend selectietraject te overbruggen.

Opdrachten worden toegewezen in functie van de noden en prioriteiten binnen de organisatie, rekening houdend met eigen interesses en ambities.

De Mobiele Ploeg bestaat uit zo’n 50 medewerkers van verschillende graden.

Als consulent bij de Mobiele Ploeg heb je een afwisselend takenpakket en kom je op alle mogelijke diensten van Stad en OCMW terecht, waar je je telkens snel inwerkt in de materie. Een opdracht duurt meestal 4 maanden of langer.

 • Als medewerker van de mobiele ploeg draag je in elke opdracht bij aan de doelstelling(en) van de dienst waar je tewerkgesteld wordt.
 • Je fungeert tevens als ambassadeur voor organisatiebrede projecten.
 • Jouw taken worden per opdracht geconcretiseerd tot een afgebakend pakket met prioriteiten en timings.
 • Je staat zelf in voor het organiseren en het tot een goed einde brengen van je opdrachten. Je toont hierbij een klantgerichte aanpak en neemt het nodige initiatief om je opdracht te leren kennen en deze kwalitatief uit te voeren. Je pleegt het nodige overleg met je leidinggevende en collega’s op de dienst en indien opportuun leg je contacten buiten de dienst.
 • Je draagt bij tot optimalisatie(s) van de (werking van de) diensten door input te geven over mogelijke werkvormen, vernieuwende of andere inzichten, delen van ervaringen en best practices,…
 • Dankzij je open geest en je flexibele ingesteldheid kan je enorm veel bijleren.
 • Je bent zelfredzaam en bent vlot in het aanleren van verschillende pc-programma’s.
 • Je krijgt ook de kans een waardevol netwerk uit te bouwen in onze organisatie.
   
 • Als financieel consulent bij de Mobiele Ploeg beschik je over een goede basis in boekhoudkundige vaardigheden en neem je maximaal financiële of boekhoudkundige opdrachten op die via de mobiele ploeg een invulling moeten krijgen.
 • Belangrijk, in periodes dat er geen financiële of boekhoudkundige opdrachten of aanvragen zijn, moet je openstaan om algemene (niet-financiële) opdrachten op te nemen. Deze kunnen zeer uiteenlopend zijn van aard. Het kan gaan om meedraaien in de reguliere werking, projectwerk, beleidsvoorbereidend werk, organiseren van events,… en dit voor de verschillende diensten en departementen van Stad en OCMW Gent.

Voor meer informatie over de functie inhoud kan je terecht bij Anneleen Vanhuysse, leidinggevende team consulenten Mobiele Ploeg, op het nummer 09 266 55 73.