Bart 2

Kristof, projectleider organisatiecultuur en integriteit

Op zoek naar de balans

Kristof werkt binnen het departement Human Resources. Net zoals veel collega's werkt hij thuis in tijden van corona. Lees hier zijn ervaringen en tips! 

Wij hebben een redelijk standaard gezin: Mijn vrouw (Sophie) en ik en twee kinderen: Noor (9 jaar, derde leerjaar) en Kobe (5 jaar, derde kleuterklas). Mijn vrouw en ik werken beide van thuis momenteel. 

De grootste uitdaging is eigenlijk: Hoe pakken we vandaag de zaken aan, zodat we hetzelfde resultaat kunnen opleveren als voor het coronavirus? En deze vraag moeten we dan per gezinslid stellen en op elkaar laten matchen. Want het gaat over de werkdag van mij en mijn partner, maar ook over de schooldag van onze kinderen.

Zoveel mogelijk de normale structuur nabootsen lijkt goed te werken. We staan op tijd op, we maken ons klaar, ontbijten en gaan aan de slag. Ook voor de kinderen is de voormiddag schooltijd. 

Omdat Sophie en ik niet steeds beide gestoord zouden worden, heb ik mijn dj-kot/man-cave omgebouwd. Zo hebben we nu een livingtafel/bureau en een dj-kot/bureau. Dagelijks kijken we wie er in het dj-kot/bureau mag werken en wie de combinatie moet maken tussen werken/les geven in de voormiddag. 

Ik ben vooral blij dat het thuiswerken mogelijk is en ik zoveel mogelijk mijn werk en projecten kan laten doorlopen. Het voordeel is dat thuiswerken en een goede work-life balance altijd al troeven waren bij de Stad. De balans slaat nu even door, maar we vinden ze wel weer.