Lode

Ronny waakt over de hotspots

Ronny is een 'ancien' bij de gemeenschapswacht. We treffen Ronny in het Tolhuispark: 'Ik geef niet op, zolang ik niet ziek word kom ik mijn plicht doen en ga ik voor de mensen zorgen. Ik laat mijn collega’s en de Gentenaars niet in de steek.' 

De ogen en de oren van de Gentenaars

'Het goede weer heeft ons takenpakket veranderd. Daarom trekken wij sinds afgelopen weekend naar ‘hotspots’. In duo wandelen we in groengebieden en wijzen we Gentenaars indien nodig op de maatregelen. Wij zijn de ogen en de oren van de mensen. Dankzij ons uniform zien ze ons meteen. En in deze onzekere tijden, stelt onze aanwezigheid gerust. 

Mensen hun verhaal laten doen

Ik ga nooit uit van het slechte van de mens en ik start het gesprek met een open blik. Je weet vooraf nooit welk verhaal iemand met zich meedraagt. Voor hetzelfde geld ligt iemands geliefde op de intensieve zorg of zijn er grote financiële zorgen. De mensen hun verhaal laten doen, dat hoort er ook bij.

Extra veel, extra lang en heel flexibel

We werken nu extra veel, extra lang en heel flexibel. Zelfs mijn leidinggevende ging dit weekend in het paars de straat op. Maar als ik thuiskom na zo’n dienst denk ik: ‘ik heb weer een goede daad gedaan’. Want wij zijn er niet om mensen te 'ambeteren', we staan ten dienste van hen.”