Sultanay 1

Wat doet een servicemedewerker?

Samen met mijn collega’s sta ik vooral in de refter. We warmen het eten op, ruimen af, doen ook de afruim van de vieruurtjes en plaatsen bestellingen. Daarnaast springen we bij in de lerarenkamer. We zetten koffie en bereiden vergaderingen voor.

Sinds 1 januari ziet het menu er iets anders uit. Als stad voorzien we elke dag een vegetarische of een fleximaaltijd waarbij 50% van de eiwitten plantaardig is. Zo bestaat vol-au-vent deels uit kip en deels uit tofoe. Ik heb op de testdag verschillende vegetarische opties geproefd en vond alles best lekker.

Na enkele flexiweken zie ik op school positieve reacties, maar ook opgetrokken neusjes. De kindjes moeten zich natuurlijk nog aanpassen, maar sommigen missen het oude menu. Binnen enkele maanden volgt er sowieso een evaluatie. Dat vind ik goed... ik ben voorstander van deze proef, maar het is belangrijk dat we goed luisteren naar die knorrende kindermaagjes en op basis daarvan bijsturen.

Ik doe mijn job graag, werk graag op een school en houd van de gesprekjes met de kinderen. Mijn collega’s zijn super, ik voel me hier thuis, en gewaardeerd. Ook is deze job goed te combineren met mijn eigen gezin, wat natuurlijk een grote plus is! Thuis zit ik trouwens rond de tafel met een paar echte carnivoren, dus is die vegetarische optie op school wel eens welkom.