Stadcentrum

Werken voor een bruisende levendige stad

Collega Koen Van Melckebeke startte in 2017 als ICT Projectleider bij het Mobiliteitsbedrijf. Hij vertelt over zijn ervaringen:

Zelf geen IT'er

"Ik haal het meest energie uit de mix van taken en verantwoordelijkheden die eigen zijn aan de job van projectleider. Als projectleider ben je de "verbindingsofficier" tussen de business kant en de technische zijde van een IT-project. Daarvoor heb je een hoge affiniteit voor IT nodig, maar je moet zelf geen IT'er zijn. Ik heb zelf altijd interesse gehad in IT en innovatie, maar voltijds code schrijven zou niks voor mij zijn!"

Taakverbreding

"Sinds we werken volgens de principes van een Innovatieve Arbeidsorganisatie krijgen we als projectleiders nog meer de kans om taken op te nemen uit de reguliere werking van ons team. Projectleiding blijft de hoofdmoot van het werk, maar taakverbreding richting data of beleidswerk is zeker mogelijk als je daar interesse voor hebt."

Kwartiertje met de fiets

"Tegenwoordig verplaats ik me –jammer genoeg– vaak maar 2 verdiepingen voor mijn werk, van de keukentafel naar de bureaukamer. Maar als het even mag op kantoor, ben ik er op zo’n kwartier met de fiets."