Willem

Charlotte zoekt teamcoach omgevingsvergunningen

Charlotte is al 4 jaar omgevingsambtenaar en vind het uitdagend om heel diverse vergunningsaanvragen te behandelen en met verschillende thema's en diensten in contact te komen. 

Zo zijn er heel wat aanvragen van Gentse bedrijven. Dat kan gaan van een koffiebranderij tot een garage, of zelfs de Krook. Iedere aanvraag en afgeleverde vergunning is dus weer iets nieuws. Ook evenementen doen aanvragen voor vergunningen, denk maar aan de Gentse Feesten. Samen met de collega’s van Dienst Feesten bekijken we bijvoorbeeld hoe luid de muziek op elk plein mag staan. Ook andere belangrijke thema’s komen aan bod, zoals droogte. We screenen alle aanvragen voor bemalingen: waar het water terug in de grond kan worden gebracht, of waar hergebruik van grondwater mogelijk is, stimuleren we dit. Ook bij grote bouwprojecten wordt, in samenwerking met Dienst Stedenbouw, nagegaan waar het regenwater kan opgevangen en hergebruikt worden, en waar een groendak nuttig kan zijn.

De maatregelen die we voorstellen zodat een activiteit kan doorgaan met respect voor omgeving en milieu hebben vaak een financiële impact voor de aanvrager, of kunnen leiden tot vertragingen van het project. Het is dus niet altijd een gemakkelijke om deze boodschap te brengen.

Onze teamcoach heeft de luxe dat er voldoende tijd en ruimte is om zich in te werken en zelf na te gaan waar hij of zij eigen accenten in wil leggen. Ons team draait namelijk al jarenlang mee en kan zelfstandig aan de slag!

Interesse om onze nieuwe teamcoach te worden? Solliciteer ten laatste op 28 november 2022.