Gent Lichtgroen

Het selectietraject

Lees hieronder hoe ons selectietraject verloopt en welke aanpassingen mogelijk zijn voor kandidaten met een arbeidsbeperking.

Algemene selectieprocedure


De selectieprocedure bestaat meestal uit 3 delen:

  • Het eerste deel van de procedure bestaat uit computergestuurde selectietesten zoals redeneerproeven, vaardigheidsproeven of persoonlijkheidsvragenlijsten.
  • Het tweede deel is een proef op maat van de job waarvoor je solliciteert en waarin je toont wat je kunt. Dat kan een schriftelijke, praktische of telefonische proef zijn.
  • We ronden de procedure af met een selectiegesprek.

Als je slaagt, nemen we je op in een wervingsreserve. Jouw schitterende resultaat en bijbehorende plaats blijft minimaal 3 en maximaal 5 jaar geldig.

Verkorte selectieprocedure

Voor vacatures die we snel moeten invullen, organiseren we een verkorte procedure. Die bestaat uit een of meer selectieproeven. Hierbij gaat het doorgaans om tijdelijke contracten van maximaal 2 jaar. Vanuit die contracten kun je niet deelnemen aan interne selectieprocedures.
 

Aanpassingen voor kandidaten met een beperking

Gent gaat voluit voor gelijke kansen. We willen dat je als medewerker jezelf kunt zijn en je kwaliteiten verder kunt ontplooien. Heb je een beperking? Geen nood. Er zijn redelijke aanpassingen mogelijk, zodat je de selectieprocedure optimaal kan doorlopen.

Wie solliciteert met een beperking kan bijvoorbeeld:

  • de proeven afleggen op een pc met vergrotingssoftware
  • de vragenformulieren in een aangepast/groter lettertype krijgen
  • extra tijd krijgen voor het afleggen van de proeven

Neem op voorhand contact op met de Dienst Selectie en Mobiele Ploeg om je deelname vlot te laten verlopen. Samen met jou bekijken we welke redelijke aanpassingen mogelijk zijn.

Competentiehandboek
 

Tijdens de selectieprocedure worden onder andere je motivatie, ervaring en competenties bevraagd. Meer informatie over de competenties vind je in ons competentiehandboek. Bekijk het goed en er staat jou een schitterende sollicitatie te wachten!