Abdel header

Abdel

Boekhouder mobiele ploeg - sinds 2015

Van privé naar publieke sector

“Na mijn opleiding accountancy fiscaliteit werkte ik even in boekhoudkantoor. Ik vond mijn draai niet echt en nam na een korte passage bij de brandweer deel aan de proeven bij de Stad Gent. Geslaagd! Ik kon starten! Meer zelfs… ik kon kíezen: er stonden meerdere vacatures open. Ik ging voor de mobiele ploeg.

Als een vis in het water

Dat bleek een uitstekende beslissing. Als mobiele ploeger kom je overal, om de zoveel maanden krijg je een nieuwe opdracht, op een nieuwe stadsdienst, met nieuwe collega’s. Die variatie vind ik super. Ik ken de stadsorganisatie ondertussen van binnenuit en leer nog altijd massa’s bij.

Vertaler van dienst

Mijn meest bijzondere opdracht was die bij Dienst Asiel en Vluchtelingenbeleid. Ik zag vaak asielzoekers op kantoor, en omdat ik een woordje Arabisch sprak, was ik vertaler van dienst. Ik hoorde van de mensen van waar ze kwamen, waarom ze gevlucht waren… boeiende, maar heftige verhalen. Ik was blij dat ik kon helpen.

Ik vind het heel fijn om een dienst uit de nood te helpen op het moment dat ze me echt nodig hebben. Ik ben de enige boekhouder in de mobiele ploeg, dus er wordt specifiek naar mij gevraagd als er een opdracht binnenkomt. Dat geeft me een goed gevoel.

Een warme werkgever

Wat ik zo fijn vind bij de Stad Gent? de vele doelgroeimogelijkheden, de interne vacatures, de opleiding die ik kan volgen, dat er naar mijn mening geluisterd wordt. Als ik een andere aanpak voorstel, dan wordt daar vaak ook echt iets mee gedaan.

Maar bovenal houd ik van de goeie sfeer en de warme mensen. Als ik ex-collega’s tegenkom van diensten waar ik ooit werkte, dan zijn die altijd blij om me terug te zien. Ze zijn me nog niet vergeten. Dat doet deugd.”