Gent Lichtblauw

Studentenjobs

Bij Stad en OCMW Gent vind je in 2020 tal van studentenjobs.

Werken voor Gent is wijs! Je hoeft dus niet verder te zoeken naar een studentenjob. Lees hier alle praktische afspraken en schrijf je vandaag in.

Het ruimste aanbod aan studentenjobs vind je in juli en augustus. Maar ook in de paasvakantie (bv. speelpleinwerking bij de Jeugddienst), in de weekends (woonzorgcentra) en in andere maanden (bv. onthaalmedewerker bij de Dienst Toerisme in september) kun je bij ons terecht voor een leuke uitdaging.

Tijdens de zomervakantie ga je aan de slag voor minstens twee weken. Bij de Dienst Kinderopvang, in de woonzorgcentra en voor de Vakantiewerking bij de Jeugddienst kun je voor kortere periodes aan de slag.

We doen er niet flauw over, werken als jobstudent doe je ook voor de extra centen. Je wordt tewerkgesteld met een contract voor jobstudenten en verdient zo 11,45 euro bruto per uur. Niet slecht! Voor sommige jobs krijg je nog wat meer.

Belangrijk om te weten: Aanmelden voor jobs tijdens de zomermaanden kan tot 31 maart 2020. Voor een job tijdens de paasvakantie moet je je aanmelden op uiterlijk 26 februari

Ik heb al een paar jaar gewerkt als Jobstudent in WZC Heiveld. Eerst als verzorgende, en nu als verpleegkundige. Ik liep er ook stage. In de zomer ben ik er vaak een volledige maand aan de slag. Ik werk daar zeer graag, liefst op de dienst voor mensen met dementie. De sfeer is er tof, de collega’s zijn zeer vriendelijk én behulpzaam.

Ook de uren zijn interessant voor mij als student. Ik werk van 7 uur tot 13 uur, op die manier heb ik mijn middag vrij om andere dingen te doen. Ik zou later graag zelf in het Heiveld werken als verpleegkundige. De ervaring die ik nu opdoe komt zeker van pas in mijn sollicitatie.

Jade , Jobstudent verpleegkundige