Eline 2

Diversiteit en Inclusie

Stad Gent creëert een cultuur van gelijkwaardigheid. We willen betekenisvolle veranderingen implementeren om zo tot een inclusieve omgeving te komen voor onze medewerkers en de burgers.

Van jouw aanvraag tot kinderopvang tot het groen in de Gentbrugse Meersen: Stad Gent komt onrechtstreeks in aanraking met alle Gentenaars. Dat is een grote verantwoordelijkheid. Daarom willen we een positieve invloed genereren, niet alleen op de werkvloer, maar ook in onze dienstverlening. We willen dat iedereen zich herkent in de medewerkers.

Inclusie? Dat betekent dat je 100% jezelf kan zijn, geaccepteerd wordt voor wie je bent en dat je betrokken wordt in jouw job.

Diversiteit zorgt voor meer creativiteit, innovatie en meer ondernemingszin. We genereren nieuwe ideeën en groeien zo als organisatie. Bij het aanwerven van nieuwe medewerkers doen we dit steeds objectief en op basis van competenties. Maar we gaan verder, we gaan in dialoog met medewerkers en willen dat iedereen zich waardig lid voelt van de organisatie.

Strategisch kader

Stad Gent onderneemt acties om nog meer een weerspiegeling te zijn van de samenleving. Hieronder vind je een aantal voorbeelden:

Diploma of ervaring

  • Binnen de selectieprocedures proberen we maar mogelijk af te wijken van de diplomavereisten. Zo kunnen mensen zonder het diploma, maar met specifieke ervaring deelnemen.

Computergestuurde testen zijn adviserend voor wie voldoet aan de diplomavereiste.

  • Over deze stap hoef je je dus geen zorgen te maken!

BIS stages

  • Ben je hoger opgeleid? Wil je ervaring op doen, maar ervaar je nog wat drempels? Dan is een BIS stage mogelijk iets voor jou! Deze stage geeft jou de kans om de Stad te leren kennen en ervaring op te doen.
  • Twee keer per jaar organiseren we een oproep met meer informatie

Dat is nog niet alles: neem het volledig strategisch kader voor diversiteit en inclusie door.

Arbeidsbeperking

Heb je een erkende arbeidsbeperking? Laat ons dat zeker weten! Wij zoeken graag mee naar de juiste ondersteuning. Zowel tijdens je selectie als bij je opstart op de dienst. Openheid is voor ons belangrijk, bespreek dit tijdens het selectiegesprek zodat we met jou de mogelijkheden kunnen bekijken.

We bieden je heel wat ondersteuning:

  • Je kan de proeven afleggen op een pc met vergrotingssoftware.
  • Je krijgt de vragenformulieren in een aangepast/groter lettertype.
  • Je krijgt extra tijd voor het afleggen van de proeven.
  • Je kan bepaalde testen thuis afnemen of in een rustige ruimte.

Contacteer de Dienst Selectie en Mobiele Ploeg op voorhand om je deelname vlot te laten verlopen. Samen met jou bekijken we welke aanpassingen mogelijk zijn.  

Afgeschermde selectieprocedures

Je kan aan elke selectieprocedure deelnemen, maar af en toe organiseren we afgeschermde selectieprocedures. Deze procedures staan enkel open voor personen met een arbeidsbeperking.

We behandelen iedereen gelijkwaardig

Gent gaat voluit voor gelijke kansen en waardeert diversiteit. We selecteren kandidaten enkel op basis van hun schitterende competenties.