Header Donny 1

Donny

Administratief medewerker mobiele ploeg - sinds 2017

Carrièreswitch

Sinds 2017 werk ik als administratief bediende bij de mobiele ploeg van de Stad Gent. Voordien was ik 10 jaar leidinggevende bij een poetsbedrijf… iets totaal anders dus!

Van reizen en rijden naar markten en foren

De mobiele ploeg is een dienst die bijspringt bij andere diensten van de stadsorganisatie, bijvoorbeeld als er te veel werk is of een langdurig zieke. Werken bij de mobiele ploeg staat gelijk aan afwisseling en dat is echt wat ik zocht.

Bovendien leer ik alle diensten van de stadsorganisatie kennen. Zo werkte ik al op de Dienst Rijden en Reizen, Burgerzaken (reispassen, rijbewijzen en Gentinfo), Evenementen, Markten en Foren, een hele tijd bij de Sportdienst en sprong ik zelfs bij in het vaccinatiecentrum van Flanders Expo.

Liefde voor de sport(dienst)

Het liefste zat ik op de Sportdienst, voor ik in een rolstoel was ik zelf ook heel sportief. Onthaal, terreintjes vastleggen voor de sporters, kinderen het kampje boeken waar ze zo naar uitkijken… het was een job die veel energie en werkplezier gaf.

Met open armen

Als ik ergens nieuw start word ik altijd met open armen ontvangen en collega’s zien me niet graag vertrekken. Het afscheid is steeds hartelijk, op al mijn posten werd me gevraagd of ik wilde blijven. Nadien hou ik vaak contact met de collega’s, sommigen van hen zijn echt vrienden geworden.

De keerzijde van die vele afwisseling is dat ik het jammer om te vertrekken als ik me ergens zo goed voel. Maar dat is natuurlijk iets wat ik op voorhand weet, dus ik neem het erbij en ga vol nieuwsgierigheid naar mijn volgende opdracht.

Een glimlach toveren

Wanneer mijn dag geslaagd is? Als ik elke burger met een glimlach naar huis heb kunnen sturen, als mijn werk volledig klaar is klaar is of en als er geen file is 😊. Ik woon in Merelbeke en verplaats me met een aangepaste wagen. Ik sta niet graag stil… in het verkeer, maar evenmin in mijn job!