Eline 2

Eline

Stafmedewerker Sociale Dienst - sinds 2016

Een heerlijk team

Het fijnste aan werken bij de Stad Gent? Zonder twijfel, mijn collega’s. Ik ben in een heerlijk team beland, met een supergoeie sfeer. Er wordt veel werk verzet op onze dienst, maar er is ook ruimte voor een luisterend oor of goede babbel. We zijn allemaal verschillend, maar hebben ook gelijklopende interesses en kunnen over alles praten.

Voor ik bij de Stad Gent werkte, was ik uitzendkracht. Het was niet evident om een job te vinden, dus ik nam in het kader van mijn beperking deel aan twee Duo Days bij de Stad Gent: 1 bij de dienst Milieu en Klimaat, waar ik ook stage deed voor mijn master na master milieusanering en milieubeheer, en 1 bij het Mobiliteitsbedrijf, wat ook erg interessant was. Uiteindelijk solliciteerde ik voor de Sociale Dienst. Niet echt in lijn met mijn studies, maar ik heb nog geen moment spijt gehad.

Een echte kruispuntfunctie

Ik heb immers een heel fijne job vast, bij de subsidieafdeling van de Sociale Dienst. Eenvoudig uitgelegd: wij krijgen subsidies en storten die door naar organisaties die in het armoedeveld werken. Ik heb veel contacten met organisaties, collega’s op andere diensten, directie of andere partners. Ik zit met andere woorden niet op een eilandje, maar op een echte kruispuntfunctie, en daar houd ik van.

Gulden middenweg

Veel vzw’s hebben goede ideeën en een uitstekende werking, maar we hebben jammer genoeg niet de middelen om iedereen te steunen. Ik vind het soms moeilijk om mensen teleur te stellen, ondanks hun mooie projecten. Ook zit ik dikwijls tussen verschillende partijen, elk met hun eigen mening. Dan moet ik de gulden middenweg vinden. Die kruispuntfunctie heeft dus ook wel een keerzijde, hoe fijn ik mijn job ook vind.

Van binnenuit betrokken bij de stad

Maar gelukkig wegen die moeilijke momenten niet op tegen de voordelen van werken voor de Stad Gent. Ik vind het super om te weten wat er allemaal gebeurt in Gent en van binnenuit betrokken zijn bij hoe onze stad draait. En dan is er nog de aandacht voor een goede work-life balance. Als sociaal beestje met veel hobby’s -ballet, musical en 2 pony’s- is de flexibiliteit in uren erg welkom. Zo start ik op maandag vroeg en werk ik door tot half zeven om nadien rechtstreeks naar mijn balletles te gaan. Op een andere dag stop ik dan vroeger om even te passeren bij mijn pony’s… heerlijk toch?