Header Kristien

Kristien

Technisch tekenaar Dienst Wegen, Bruggen en Waterlopen - sinds 2009

“Nieuwe straat in Gent? Dan heb ik die misschien getekend! Toen ik interieurvorming studeerde, kon ik me moeilijk voorstellen dat ik ooit technisch tekenaar zou worden. Dat leek me eerlijk gezegd, eum… saai. Ondertussen teken ik bijna 12 jaar de (her)aanleg van het openbaar domein en vind ik dat een heel boeiende job.

Als ik meegewerkt heb aan een straat en er later door loop, maakt me dat ongelofelijk fier. Dat voelt dan heel vertrouwd aan, alsof ik door mijn eigen werk loop, heel bijzonder is dat. Het geeft sowieso veel voldoening om bij te dragen aan een onderdeel van de Stad waar je nadien het resultaat van ziet. Een straat blijft even liggen, dus kan ik nog jarenlang nagenieten.

Toen ik net begon, vroeg ik me af of ik dit wel zou kunnen, maar ik kreeg veel uitleg, voelde veel geduld. Het was belangrijk dat ik met een tekenprogramma kon werken, de rest van de job zouden ze me wel leren. Het was heel fijn om te voelen dat daar ruimte voor was.

Ook had ik wat schrik voor het clichébeeld van de ambtenaar. Maar het beeld dat mensen van ambtenaren hebben klopt totaal niet. Je voelt de trots die er is bij de medewerkers, iedereen is supergemotiveerd, tijd om met je vingers te draaien is er niet. De sfeer is ook helemaal niet stijf, iedereen wordt gelijkwaardig behandeld en aangesproken. Dat voelt heel goed aan. De stadsorganisatie zelf zet ook sterk in op innovatie, dat vind ik belangrijk.

En als ik dan toch een moeilijke dag heb, dan trek ik ‘s avonds naar de duiktraining in ‘t Strop. In het water kan ik mijn hoofd even volledig leegmaken. Nog iets waar ik Gent trouwens erg dankbaar ben, de kans om mijn hobby te kunnen uitoefenen en op het einde van een drukke dag tot rust te komen.”