Sultanay 1

Sultanay

Verantwoordelijke kinderdagverblijf 't Sleepken - sinds 2018

Van begeleidster naar leidinggevende
Dit is mijn eerste job! Ik ben heel blij dat ik deze kans gekregen heb. Mijn carrière begon als kinderbegeleidster in kinderdagverblijf ’t Sleepken. Een bewuste keuze, want zo kon ik de werking, visie en missie leren kennen van Stad Gent en onze dienst. De kennis die ik toen opdeed, kan ik nu toepassen als leidinggevende.


Job vol warmte en liefde
Ik doe mijn job graag omdat die heel gevarieerd en flexibel is. Ik ben een actief persoon, ik denk graag mee over nieuwe projecten en dat kan hier. Het mooiste aan mijn job is de warmte en liefde die ik terugkrijg van ouders, eenmaal ik hun vertrouwen heb gewonnen.

Crèche met een belangrijke sociale functie
Ons team draagt bij tot de ontwikkeling van de kinderen. We luisteren daarbij echt naar hoe ouders hun kinderen thuis opvoeden en houden rekening met het ritme en tempo van het kind. Zo bereiken we veel meer. Dat maakt de contacten veel sterker en zo ontstaan er ook meer toffe ouderactiviteiten, zoals het paasontbijt met gerechtjes van de ouders.

Ook ben ik er graag voor mijn team. Ik vind het belangrijk om in te zetten op hun talenten en hen zo te laten doorgroeien tot volwaardige begeleiders, kansen die ik ook kreeg. Als zij zich goed voelen, komt dat de dagdagelijkse werking enkel ten goede.

Ook zijn er nog de externe partners. Ik werk heel graag samen met de partners in de buurt, toon graag in de wijk dat we er zijn en probeer ouders te bereiken die anders misschien niet de weg naar de crèche zouden vinden. Onze sociale functie is heel belangrijk.

Iedereen is welkom, iedereen is gelijk
Ik werk heel graag voor een Gentse crèche, omdat de Stad Gent echt inzet op diversiteit. We hebben een sociale functie. Wat me hier aanspreekt is het respect dat er is voor elkaar. Iedereen is welkom in de crèche en iedereen is gelijk, ongeacht afkomst of cultuur.

Collegialiteit binnen én buiten de uren
In het kinderdagverblijf is het altijd huiselijk en energievol. We hebben veel aan elkaar en iedereen is altijd bereid om iets nieuws te proberen. Buiten het werk kunnen we samen leuke dingen doen, grapjes maken en onnozel doen, ook met mijn baas. Na een zware werkweek trekken we er graag eens samen op uit.

Blij met een glimlach
Niet het feit dat mijn to do-lijst is afgevinkt. Wel als ik met ouders kan communiceren of een glimlach krijg van mijn kinderen, ouders of team. Dat geeft ook mij energie om er de volgende dag weer in te vliegen.