Willem

Willem

Kinderbegeleider kinderdagverblijf Het Nachtegaaltje - sinds 2010

Blijven plakken bij Het Nachtegaaltje
Ik ben via een verkorte procedure binnengeraakt en werkte al in verschillende kinderdagverblijven, STIBO’s (Stedelijke Initiatieven voor Buitenschoolse Opvang) en peutertuinen. Een van mijn locaties was Het Nachtegaaltje, waar ik nu vast werk als begeleider.

Intussen heb ik graduaat Orthopedagogie bijgestudeerd. Mijn ambitie is om leidinggevende te worden bij de Stad Gent, dus ik neem binnenkort deel aan de examens.

Kinderdagverblijf of buitenschoolse opvang, de keuze is aan jou
Mijn job is heel afwisselend, elke dag is anders! Woon-werkverkeer is ook super. Ik schafte me een plooifiets aan, kom met de trein en ben supermobiel. Het verdient ook mooi, ik krijg veel vakantiedagen, maaltijdcheques, sociale voordelen en de kans om op termijn op een vaste plaats te werken. Dat geeft wel perspectief.

Een ander voordeel is dat de Stad Gent je inzet naargelang de werkervaring die je hebt. Je kan bij je opstart zelf aangeven of je liever in een kinderdagverblijf of in een STIBO werkt.

Ouders zien glunderen, daar hou ik van
Je krijgt heel veel energie en liefde van de kindjes, dat geeft een goed gevoel. Wij bouwen verder op wat de ouder het kindje thuis leert. Zo is er een echte wisselwerking tussen ons en de ouders. Ik hou ervan ouders te zien glunderen als ik vertel wat hun kindje allemaal gedaan heeft.

Buitenlucht doet wonderen
Ik werk in een groen kinderdagverblijf. Daarmee doen we echt pionierswerk. Ons motto is: slecht weer bestaat niet, onaangepaste kledij wel. Die lijn trekken we ook door bij de baby’s. In de voor- en namiddag spelen we altijd buiten, ook als het slecht weer is. Dan verwachten we waterdichte pakjes en botjes. We merken dat de buitenlucht kinderen echt goed doet. Buiten worden ze geprikkeld door de natuur en door elkaar. Sommige kindjes zijn buiten echt anders dan binnen.

Leren van elkaar
Om de 2 jaar vindt er een ‘ratatouille’ plaats, dan krijgen we de kans om andere locaties te bezoeken en ideeën op te pikken. Daar zie ik hoe groot de drive is bij andere kinderbegeleiders. Ook kan ik regelmatig een opleiding volgen. Daar leer ik bij, van de lesgever én van mijn collega’s.

Gevarieerde groep collega’s
De sfeer zit goed tussen de collega’s. Mijn oudste collega is een vijftiger, mijn jongste collega is net afgestudeerd en onze verantwoordelijke is een man. Een gezonde mix dus van karakters en leeftijden. Het is ook een mengeling van opvoeders en kinderverzorgers. Omdat het 2 profielen zijn die op een andere manier naar de dingen kijken, kunnen we samen meer bereiken. En dat op verschillende niveaus.

Kinderen blij, Willem blij
Als ik zie dat de kinderen zich luidkeels amuseren, heel de dag door. En ik ze ’s avonds licht vermoeid terug afgeef aan de ouders en vertel wat ze allemaal uitgespookt hebben. Dan is het voor mij een mooie dag geweest.