Gent Lichtgroen

Stage als kinderbegeleider

Op zoek naar een stage als kinderbegeleider?

Volg je een opleiding tot kinderbegeleider en ben je op zoek naar een stageplaats?

De opvanglocaties bekijken graag samen met jou de mogelijkheden:

  • je voelt je helemaal op je gemak tussen kindjes van 0 tot 3 jaar en/of kinderen van 3 tot 12 jaar. Je weet dat elke leeftijdsgroep z’n charmes en aangepaste noden heeft, en je weet die perfect in te vullen.
  • je begeleidt, ondersteunt en verzorgt graag kinderen. Ook de vele andere taken die horen bij de zorg voor kinderen, vervul je met plezier.
  • je werkt goed samen met anderen. Voor je collega’s ben je een echte teamspeler. Je zet spontaan de stap naar ouders. Ook de buurt is voor jou een evidente partner.
  • je geeft elke dag het beste van jezelf. Zodat ook de kleinste engeltjes én de wat grotere bengeltjes zich goed kunnen voelen bij jou en in de groep.
  • je voelt je thuis in het kinderdagverblijf of op de buitenschoolse opvang. Je ontvangt ofwel baby’s en peuters ofwel een overenthousiaste bende op schooldagen, woensdagnamiddagen, snipperdagen en schoolvakanties. Je kiest zelf welke leeftijdsgroep jou het beste ligt.
  • je bekijkt de zaken niet vanaf een afstand, maar stimuleert elk kind om nieuwe dingen te ontdekken en samen te spelen met de andere kinderen.
  • In de buitenschoolse opvang, trek je met plezier de gekste kostuums aan om de groep te entertainen. Voor jou hoeft het er niet altijd ‘ernstig’ aan toe te gaan… spelen, zingen, springen, dansen, ravotten,… doe je enthousiast mee!
    In het kinderdagverblijf zorg je voor een warm nest voor de ouders en de kinderen
  • je ziet waar er werk is, ook als niemand je een taak geeft en er geen kinderen aanwezig zijn. In de buitenschoolse opvang kan je dan helpen met klasondersteuning, de voorbereiding van de vakantiewerking of administratieve opdrachten. Telkens met een glimlach.

Vind je je helemaal in bovenstaand takenpakket? Neem dan contact op met de opvanglocatie van jouw voorkeur: 

We bekijken samen met jou of er mogelijkheden zijn om stage te lopen tijdens jouw gewenste periode op de locatie van jouw voorkeur. Zijn er mogelijkheden? Dan word je uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek.